ibiza

El Puerto in Portinatx

Op weg naar een top strandje Cala Xarraca, waar je zeker even heen moet voor het turquois blauwe water. Kwamen we langs Portinatx wat de uitstraling heeft van een surfers dorp. Met uitzicht op de zee vind je het restaurant El Puerto, bij de vraag ‘’glutenfree” kwamen ze meteen met een allergenen kaart aan.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Taco paco in Sant Eulalia

Op het pleintje Sant Eulalia zitten veel toeristische restaurantjes. Maar Taco Paco was niet zo makkelijk te vinden. We vroegen het tweemaal aan locals, bij allen de naam Taco Paco straalde ze al van enthousiasme. Later bleek waarom, het restaurant zat vol met voornamelijk Spanjaarden. Wij begrepen waarom ; uitstraling, lief personeel en vooral heerlijk eten. Taco Paco beschikt niet over een allergenen kaart, maar het personeel kan je alles tot de details uitleggen. Neem zeker de white chocolate mousse jumjum.

La Paloma in Sant Lorenzo.

Eten in een sprookjestuin. La Paloma is een erg geliefd restaurantje, hierdoor is reserveren de enige zekerheid op een plekje. De kaart van La Paloma word op een krijtbord geschreven en varieert regelmatig. Al het is voor zover mogelijk biologisch, bij mijn vraag naar glutenvrij kwamen meteen meerdere opties. Leuk feitje het restaurant bevind zich achter een basisschool, leuk om even langs te lopen als de leerlingen buiten les krijgen.

Dausol in Sant Jordi.

Pizzeria op 8 minuten rijden van het vliegveld. Wij hebben hier dan ook bij aankomst en vertrek gegeten. De pizzeria heeft minder sfeer dan de andere restaurants, dit komt door de verlichting en de tv`s met voetbal. Maar dit verminderd niks aan de smaak van de glutenvrije pizza`s.

Babylon beach in Sant Eulalia del Rio.

Hier loop je niét snel tegen aan. Babylon Beach zit vlak aan een rotsachtig, ruig strand en je hebt er een magisch uitzicht over de zee. Deze locatie maakt ook dat dit restaurant duidelijk chiquer is dan bovenstaande tips. Wij hebben hier genoten van een heerlijk glutenvrij ontbijtje

The passion in Santa Eulalia.

Achter de haven van Santa Eulalia vind je dit romantische restaurantje. Lekker in het zonnetje genieten van alle huisgemaakte producten. Op de kaart word netjes vermeld welke gerechten glutenvrij zijn. Bekijk ook zeker even de smoothie kaart. Je kunt The Passion op drie locaties vinden ; Sant Eulalia, Playa den Bossa en San Jose.

Sunset Ashram in Sant Josep.

De plek om een Ibiza Sunset te bekijken. Je vind dit restaurant aan de westkust. Om precies te zijn bij Cala Conta. Overdag kan je genieten op het prachtige strandje, wat zich naast het restaurant bevind. En de dag afsluiten tijden de zonsondergang op het terras. Je kan hier genieten van een glutenvrij gerecht, deze staan keurig vermeld in de allergenenkaart. Sunshet Ashram kan je herkenen uit de film Verliefd op Ibiza.