Hartige taart

Wat heb je nodig?

Voor 1 hartige taart met pesto, gerookte kip en verse groenten.

1 hartige taart vorm 6 plakjes glutenvrije bladerdeeg 1 zoete puntpaprika 250 gram champignons 1 teentje knoflook 1 ui 100 gram gerookte kipfilet 1 potje rode pesto 3 eieren 150 ml slagroom 1 bolletje mozarella 1 pakje geraspte kaas 1 pakje parmezaanse kaas

Stap voor stap! ⦁ Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden. ⦁ Snijd de champignons in plakjes en de zoete punt paprika in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. ⦁ Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui op een hoog vuur. Voeg hierna de knoflook, champignons en paprika toe en bak deze mee. ⦁ Haal de pan van het vuur en snij de gerookte kipfilet in blokjes. ⦁ Voeg de gerookte kipfilet toe aan het groentemengsel. ⦁ Doe de slagroom en eieren in een maatbeker. Voeg alroerende 3 eetlepels pesto toe. ⦁ Bekleed een hartige taart vorm met plakjes bladerdeeg. ⦁ Doe op de bodem een handje geraspte kaas. Vul vervolgens de bodem verder met het kip-groente mengsel. Giet het slagroom-ei mengsel hier vervolgens over heen. ⦁ Doe de hartige taart vorm voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 minuten nog een handje geraspte kaas toe en bak de taart in 10 minuten .af.

Smullen maar!

Tip: een hartige taart smaakt ook koud heerlijk. Lekker om te serveren tijdens een brunch of lunch.