HELP ik krijg glutenvrij bezoek.

Help ik krijg glutenvrij bezoek.

Bezoek of een verjaardag; altijd gezellig. Maar hoe doe je dit als je bezoek coeliakie heeft? Via deze weg geef ik u handvatten voor een geslaagd bezoek. Iemand met coeliakie volgt een glutenvrij dieet. In dat dieet zijn producten op basis van tarwe (waaronder khorasan, tarwe en spelt), gerst, rogge en haver niet toegestaan. Dit zit bijvoorbeeld in brood, pasta, kant en klare maaltijden, sauzen en koekjes. Maar gelukkig zijn er ook genoeg glutenvrije producten op de markt. Let hierbij op kruisbesmetting. Kruisbesmetting? Wanneer u een glutenvrij product klaar maakt, mag deze niet in aanraking komen met gluten. Was daarom u handen, gebruik schone snijplanken, borden, bakjes en leg de producten niet in de buurt van glutenvolle producten. Op tafel moeten deze producten dus ook gescheiden blijven.

Glutenvrije producten. Glutenvrije producten vindt u in het speciale schap in de supermarkt of bij de natuurvoedingswinkel. Hier vindt u onder andere glutenvrije koek, crackers of hartige snacks. Goedkoper is het om gebruik te maken van producten die van naturen glutenvrij zijn.

Aantal glutenvrije producten.

⦁ Rauwkost ⦁ Pinda`s ongezouten en rozijnen ⦁ Verkade glutenvrije oaties, lekker bij de thee ⦁ Naturel chips ⦁ M&M`s behalve de blauwe ⦁ Rice toast van Van der Meule ⦁ Blokjes kaas

Daarnaast kan je ook alle producten controleren op

www.livaad.nl

Blijf natuurlijk altijd overleggen met uw bezoek.