Glutenvrije pannenkoeken bij Het Gulden ABC in Delft.

Het nostalgische gebouw

Midden op de markt van Delft bevindt zich Het Gulden ABC. Het Gulden ABC heeft haar naam te danken aan de drukkerij die zich in de 17e eeuw bevond in het historische pand waar nu pannenkoeken worden gebakken. Het gebouw heeft een nostalgische uitstraling met mooie details die verwijzen naar die tijd.

Kijkje in de keuken

Bij Het Gulden ABC kun je terecht voor heerlijke glutenvrije pannenkoeken die met zorg zijn bereid. Ik heb een ´kijkje in de keuken kunnen nemen´ doordat ik de kok kort mocht interviewen. Hij vertelde mij dat de glutenvrije pannenkoeken apart van de glutenvolle pannenkoeken worden bereid. Aan de hand van stickers weet het keukenpersoneel glutenvrije en glutenvolle producten van elkaar te scheiden. Wat mij in positieve zin opviel ten opzichte van andere restaurant, was de manier van uitserveren. Om kruisbesmetting te voorkomen, werden pannenkoeken met en zonder gluten apart uitgelopen door de serveersters en obers. Overigens kun je ook bij Het Gulden ABC terecht voor lactosevrije pannenkoeken.

De smaak

Zelf vond ik de pannenkoeken erg smaakvol. De pannenkoeken hebben een stevige structuur , waardoor je de smaak goed proeft in combinatie met het beleg. Ik was uit eten met iemand die glutenvol eet. Hij heeft ook een stukje van mijn glutenvrije pannenkoek gegeten. Opvallend was dat hij aangaf geen verschil te proeven tussen beide pannenkoeken.

Conclusie

Kort gezegd is restaurant Het Gulden ABC naar mijn mening een echte aanrader om lekkere Hollandse pannenkoeken te eten. Op dinsdag-, donderdag- en zondagavond kan dat onbeperkt voor slechts €8,50,- per persoon.