Allergievrij genieten bij Sanadome

Sanadome Nijmegen

Even weg van de dagelijkse drukte? Ontspannen en genieten van glutenvrij eten? Dan ben je bij het Sanadome zeker aan het juiste adres. Bij het Sanadome kun je terecht voor een heerlijke dag welness in combinatie met een bezoek aan één van de restaurants. Wil je liever langer genieten van wat dit wellnessresort te bieden heeft, en van de omgeving rondom Nijmegen? Aan het Sanadome zitten ook mooie hotelkamers vast.

Sanadome Welness

Zo kan je heerlijk dobberen in de thermaalbaden. Het warme thermaalwater uit eigen bron wordt

verwarmd tot minimaal 33, en maximaal 38 graden. Doordat het water deze temperatuur heeft, ontspannen je spieren en gewrichten. Naast thermaalbaden, beschikt Sanadome over een mintkamer waar het 65 graden is, een stoomkamer van 45 graden, voetenbaden, zonnebanken en een zoutwaterbad. Voor wie wil bewegen tijdens een dagje Sanadome, is er een mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de Aqua Gym activiteit.

Het restaurant.

Kijkje in de keuken van Sanadome.

Tijdens mij bezoek sprak ik met Albert van Rheede. Albert is één van de excutive chefs van het Sanadome en is afgestuurd aan de opleiding HBO voedingsdeskundige. Vanuit zijn kennis stuurt Albert het personeel van de keuken aan. Een allergie mag mensen niet in de weg staan om te

ontspannen, is zijn mening. Albert gaf aan dat het keukenpersoneel graag bereid is om creatief met de gast mee te denken. Creatief in de zin van dat alle gerechten van de menukaart gluten-, lactose-, koemelk-, pinda- en notenvrij bereid kunnen worden. Uiteraard kun je ook met de kok overleggen.

Kruisbesmetting.

Sanadome beschikt over vier verschillende restaurants. Deze restaurants hanteren alle vier dezelfde regels met betrekking tot glutenvrij eten. Om kruisbesmetting te voorkomen en de

glutenvrije producten te scheiden, gebruikt Sanadome paarse bakken en snijplanken. Voor het personeel is daardoor duidelijk welke producten met zorg moeten worden bereid. Op eenzelfde manier wordt gevogelte geduid door de kleur geel, en vlees door de kleur rood.

Prijs. Sanadome hanteert voor de glutenvrije producten dezelfde prijs. Hier hoef je geen toeslag over te betalen.