Brood van Consenza

Het brood van Consenza

Onlangs ontving ik een pakketje van Consenza met brood om te testen. Bij het open maken was ik verrast dat de broden groter waren dan dat ik vermoedde. Positief vind ik daarnaast dat de broden zijn verpakt in ovenzakken. Opwarmen is daarmee ‘zo gepiept’ (lees: makkelijk) en het voorkomt kruisbesmetting. Ik vind de broden lekker smaken. Veelzeggend is dat mijn vriend – hij mag en eet wel glutenvolle producten - het daarmee eens is; ik heb hem niet eerder zo positief horen praten over de smaak van glutenvrij brood. Ik ben tot slot positief over het broden van Consenza omdat ze relatief goedkoop zijn.

Consenza broden en bijbehorende prijzen

Het nieuwe assortiment van Consenza bestaat uit zeven heerlijke nieuwe producten. Sommige broden zijn ook lactosevrij:

  • Vloerbrood Haver €3,79

  • Pistolet Maanzaad €0,99

  • Vloerbrood Rustiek Wit €3,79

  • Pistolet Meerzaden €0,99

  • Pistolet Rustiek Wit €0,99

  • Vloerbrood Meergranen €3,79

  • Stokbrood Wit €1,99

Ik at de broden van Consenza besmeerd met een heerlijke bietenspread. Hieronder beschrijf ik het recept van de bietenspread.

Ingrediënten

· 2 gekookte bieten

· 1 snee vloerbrood Meergranen

· 2 eetlepels olijfolie

· 1 eetlepel honing

· 2 eetlepels cashewnoten

· 1 eetlepel citroensap

· 1 eetlepel honing

· Peper en zout naar smaak

Bereiding

Kook de verse bieten 45 tot 60 minuten. Controleer tussendoor of de bieten gaar zijn door er een vork in te prikken. Wanneer de vork er gemakkelijk doorheen glijdt, is de biet gaar. Laat ze afkoelen en schil de bieten.

Doe de gekookte bieten, olijfolie, cashewnoten en het brood in de keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Mix door totdat het een smeerbare spread wordt. Voeg limoen- of citroensap en honing toe. Smullen maar😊.