Kruidnoten en speculaasbrokken van Consenza

Pakjesavond, een jute zak vol cadeautjes, gezelligheid met familie en vrienden; mijn eerste associaties met de geur die me tegemoet komt na het openen van de verpakkingen. Heuglijk feit om te vermelden dat Consenza inmiddels naast glutenvrije ook melkvrije producten verkoopt.

De kruidnoten zijn krokant. Vorig jaar plakte veel kruidnootjes die ik at aan elkaar vast. Dit jaar vind ik de structuur ‘steviger’ en is dat niet zo. Wat uiterlijk betreft zien de kruidnoten er naar mijn idee op vooruit gegaan omdat ze meer een ronde vorm hebben. Ook de speculaasbrokken zien er aantrekkelijk uit. De grote amandelen op de bovenzijde zijn een eyecatcher. Hoewel ook de speculaasbrokken krokant zijn, vind ik ze enigszins mild van smaak. Wat meer speculaaskruiden zou wat dat betreft een mooie toevoeging zijn.

Zowel de kruidnoten als de speculaasbrokken zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, glutenvrijemarkt en de glutenvrije webshop.nl