Glutenvrije cheesecake met witte chocolade en kruidnoten

Glutenvrije cheesecake met witte chocolade en kruidnoten

Sinterklaas komt eraan. Uiteraard is het feest pas compleet als er glutenvrije lekkernijen op tafel staan. Mijn tip is om een glutenvrije cheesecake met witte chocolade en kruidnoten te maken. De taart is naar mijn mening MEGA lekker. En makkelijk om te maken, wat prettig is in de vaak drukke maand december.

Ingrediënten:

200 gr speculaas koekjes ( Schar) 125 gr boter 300 gr witte chocolade ( Hoogvliet) 125 ml slagroom 600 gr roomkaas 100 gr suiker 3 eieren 60 gr kruidnoten ( Damhert)

Stap voor stap: Verwarm de oven op 180°C. Verkruimel ondertussen de glutenvrije speculaas koekjes. Dit kan met de hand of in de keukenmachine. Smelt ondertussen de boter en voeg deze toe aan de koekkruimel. Roer goed door.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smeer de koekkruimel uit over de bodem en druk deze goed aan tegen de bodem. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 120°C.

Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Roer af en toe door. Meng met mixer de suiker en roomkaas tot een gladde massa. Voeg hier al mixed de eieren aan toe. Mix nu de gesmolten witte chocolade door de roomkaas. Voeg hier 60gr glutenvrije kruidnoten aan toe en roer deze met een lepel door de massa

Haal de bakvorm uit de oven. Giet het mengsel op de taartbodem. Bak de taart 50minuten in de oven op 120°C. Laat de sinterklaastaart iets afkoelen en minimaal 5uur opstijven in de koelkast.