Glutenvrije Cannelloni

Tijdens een stormachtige werkdag vroeg ik mijn collega: wat ga je vanavond eten? Een lekkere winterse cannelloni, was haar antwoord. Toen ze de ingrediënten opnoemde begon ik al te watertanden. Is het ook glutenvrij te bereiden, vroeg ik mijzelf af. Het antwoord is ja. Ik ben ’s avonds gelijk de keuken in gedoken en daar is onderstaand recept uitgerold.

De ingrediënten voor de vulling:

· 400 gram verse spinazie;

· 200 gram cottage cheese;

· 1 ei;

· 30 gram Parmezaanse kaas;

· Zout en/ of zwarte peper.

Ook ingrediënten, maar niet voor de vulling:

· Een pak lasagne bladen (ik gebruikte die van het merk ‘AH vrij van gluten’);

· 4 takjes basilicum;

· Nog wat geraspte Parmezaanse kaas;

· 390 gram saus basis basilicum.

Het stap voor stap bereiden van de cannelloni:

1. Roerbak de spinaziebladen.

2. Doe de voorgebakken spinazie in een schaal en meng het met de cottage cheese, een ei en de Parmezaanse kaas. Voeg eventueel zout en zwarte peper toe.

3. Verwarm de oven tot 180' C. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal en houd ongeveer één gevulde mok met saus over.

4. Kook water in een steelspannetje. Leg de lasagne bladen er één voor één in en kook ze vier minuten totdat ze flexibel worden. Haal de hete lasagne met twee lepels uit het kokende water.

5. Schep op ieder vel lasagne een flinke eetlepel spinazie-cottage-mengsel en rol het lasagnevel op. Zet de rolletjes rechtop overeind en tegen elkaar aan in de ovenschaal. Als alle rolletjes op de met saus besmeerde bodem staan, kun je met een klein lepeltje nog wat vulling op de rolletjes leggen. Verdeel de in een mok achtergehouden tomatensaus over de rolletjes en zet het geheel 20 minuten in de oven. Verdeel na 20 minuten nog wat Parmezaanse kaas over de rolletjes en zet het geheel nog even 10 minuten terug in de oven.

6.Haal de schaal uit de oven en laat de cannelloni even staan voordat je deze serveert.